Bij wandelen horen de juiste wandelschoenen.
Om van wandelen zo veel mogelijk te genieten en een lekker ontspannen gevoel te krijgen, is het heel belangrijk dat u de juiste schoen hiervoor aanschaft. De juiste schoen is afhankelijk van uw wensen. Moet het een hoog of laag model zijn. En waar gaan we wandelen, het gebied en ondergrond kunnen daarin zeer bepalend zijn. Om te weten welke wandelschoen geschikt is voor u bestaan er de volgende categorieën die duidelijkheid kunnen verschaffen in de juiste keuze :

Categorie A
Schoenen van laag tot half hoog model met soepele zool, geschikt voor vlakkere wandelingen. A is geschikt voor echt vlak terrein.

Categorie B
Zijn schoenen van half hoog tot hoog model met stijvere zool, geschikt voor oneffen terrein zoals in de heuvels. Daarbij zijn ze erg ondersteunend en geschikt voor een lange tocht met bepakking. Categorie B schoenen zijn de meest all-round bergschoenen.

Categorie B/C
De bergschoenen in de B/C categorie zijn nog een slag hoger en stijver. De hogere schacht en stijvere zool zorgen voor nog meer stabiliteit. Geschikt voor middelzware tot zware bergwandelingen, huttentochten.

Wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Wie niet zo’n beste conditie heeft, doet er goed aan het wandelritme geleidelijk op te bouwen.  Je doet er goed aan het op te bouwen door enkele minuten stevig door te lopen en dat afwisselt met twee minuten rustig lopen.

Loop rechtop en ontspannen, in een tempo dat gemakkelijk vol te houden is. Met niet te grote passen, wikkel je voeten goed af en laat je armen soepel mee bewegen. De conditie van je longen en hart gaat vooral vooruit bij stevig doorwandelen.

Wandelen versterkt de spieren en botten en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking). Door botten regelmatig te belasten worden ze niet alleen sterker, wie veel loopt bouwt zelfs nieuwe botmassa op. Wandelen is ook goed voor het kraakbeen, het elastische weefsel tussen de botten. Veel ouderen merken dat ze pijn hebben als ze hun gewrichten draaien, bijvoorbeeld bij het dansen. Door weinig te bewegen is het kraakbeen in de gewrichten dunner geworden. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen. Dagelijks minstens een half uur wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Ook verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens, het is ook goed voor de biologische klok, waardoor in- en doorslapen beter lukken. Ook de kwaliteit van de slaap verbetert. Dagelijks wandelen stimuleert de stofwisseling en is goed tegen darmverstopping.

Bekijk hier onze wandel collectie

KINDERSCHOENEN

SHOP NU

Recente blog

Wandelen houdt je gezond! main-logo
Saturday 12 December 2020

Wandelen houdt je gezond!

Bij wandelen horen de juiste wandelschoenen. Om van wandelen zo veel mogelijk te ...

Neijenhuis Schoenen & Sport main-logo
Wednesday 2 December 2020

Neijenhuis Schoenen & Sport

Neijenhuis Schoenen & Sport is sinds 23 september 1964 gevestigd te Vaassen. D...

Joya schoenen een droom voor elke voet main-logo
Friday 6 November 2020

Joya schoenen een droom voor elke voet

Joya schoenen kunnen voor personen met hielspoor , hallux en gewrichtsartrose een ...

Jacoform schoenen main-logo
Wednesday 14 October 2020

Jacoform schoenen

Jacoform schoenen. De schoenen voor dames en heren die alle vrijheid geven aan de ...

Back to top

All Rights Reserved © 2023 Neijenhuis Schoenen

Made With By Huqson